Известие

Collapse
No announcement yet.

Тампони задна стаб. щанга.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тампони задна стаб. щанга.

Преди малко установих че са ми разбити тампоните на задна стбилизираща щанга,или поне са тръгнали защото местя щангата с ръка.Да попитам някой сменял ли е , и дали знае болтовете на ушите дали са капселовани като на предната щанга,щото ако не са може да се сменят тампоните на място само едната гума да е на тротоара, и за 30 мин. се сменят,но ако са капселовани трябва да ходя до сервиза 200 км. в двете посоки.
    TIPO 2.0 91g.
    PUNTO 1.2 04 g.
    156 1.8 TS 00g

За коя щанга говориш?
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Щангата на задния мост,към която са хванати двете вертикални биалетки.
      TIPO 2.0 91g.
      PUNTO 1.2 04 g.
      156 1.8 TS 00g

Comment

аз онзи ден тук в Пазарджик ги смених моите
        и биалетките също
        смяната е елементарна
        може да дойдеш тука нема смисъл се разкарваш до Филибето
        има кой да ги смени
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Изобщо не се занимавам с торсионните стабилизиращи щанги аз!
          Смазвам с графитна смазка да не скърца и им навивам по един или два дебели винта между втулката и гумата да се уплътнят и да не тропат. Предполагам, че с това отлагам неизбежното, но пък от последната интервенция съм минал 2500 и нямам оплаквания.
          Have A Nice Day
          o/_______\o
          (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
          []=о===о=[]

Comment

Fade, ти ме уби! Покрай теб ще фалират автомонтьорите и производителите на резервничасти
            Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Първоначално публикувано от Lqnkata Покажи съобщение
              Fade, ти ме уби! Покрай теб ще фалират автомонтьорите и производителите на резервничасти
              Ами като си убит що мърдаш и приказваш? Може би чакаш контролен изстрел от някой "автомонтьор" с голям чук и газов резак? Младежо, някога виждал ли си как се сваля в сервиз ръждясал болт или втулка на тампон? Как ти изгарят маншоните на задвижващите полувалове полуграмотни технически келеши на 18-19г.? Как ти накъсват и начупват всички пласмаси по колата дето и трепериш при всяко тропване в дупка? Как ти скъсват пробката на капака на картера който струва 400 лв и ти я замазват със силикон и след това пак тече? Как ти сменят свещите NGK с някакви noname? Как ти натягат единия лагер на колелото който струва 200 лв и след 100-150 км пак си при тях?
              Да продължавам ли?
              За финал най-фрапиращия случай блъсват ти колата при теста след смяната на амортисьори! И това в марков сервиз с претенции за добра практика!
              От 20 години карам автомобил, а в началото и камион и съм имал 2 до тука. Всеки един от тях съм си поддържал почити сам с много четене и помощ от приятели! Така, че очаквай контролния изстрел тихо и кротко!

P.S. Не искам да обидя хората които си изкарват хляба чесно и почтенно с автомонтьорската професия! Между тях има компетентни, честни и съвестни, но за съжаление аз съм срещал само един или двама такива така, че... Нищо лично!
              Last edited by fade; d.m.y г., 14:48. Основание: P.S
              Have A Nice Day
              o/_______\o
              (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
              []=о===о=[]

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                аз онзи ден тук в Пазарджик ги смених моите
                и биалетките също
                смяната е елементарна
                може да дойдеш тука нема смисъл се разкарваш до Филибето
                има кой да ги смени
                Супер,ще дойда само че не разбрах къде е сервиза,хем ще се видим и да побъбрим малко,номер на GSM да ми кажеш да те окрия по лесно.
                TIPO 2.0 91g.
                PUNTO 1.2 04 g.
                156 1.8 TS 00g

Comment

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                  Изобщо не се занимавам с торсионните стабилизиращи щанги аз!
                  Смазвам с графитна смазка да не скърца и им навивам по един или два дебели винта между втулката и гумата да се уплътнят и да не тропат. Предполагам, че с това отлагам неизбежното, но пък от последната интервенция съм минал 2500 и нямам оплаквания.
                  И по твоя начин става,но тези тампони не са скъпи ,а и щом се сменят лесно.Онзиден си правих WRC към Белмекен и на един завой задницата ме изпревари,и тогаве проверих и открих че тампоните са заминали.За това което си писал в долния пост за майсторите,всичките примери които си дал са се случвали на познати хора,представи си какви майстори вече ЧОВЪРКАТ по колите с кеф да ги .....Пиши колко км. си изкарал с винтовете в тампоните преди нова интервенция върху тях.
                  TIPO 2.0 91g.
                  PUNTO 1.2 04 g.
                  156 1.8 TS 00g

Comment

На задната щанга планките, кото държат тампоните са щамповани през отворите една за друга, както е и отпред.
                    Трябва да се разпробие отвора със свредло около 8,5 мм, за да се разделят двете планки и да се смени тампона. Ако на някой от вас планките са разделени, значи интервенцията вече е била направена.
                    sigpic
                    === 75 1.8 T '86 ===
                    === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Първоначално публикувано от Dexer Покажи съобщение
                      На задната щанга планките, кото държат тампоните са щамповани през отворите една за друга, както е и отпред.
                      Трябва да се разпробие отвора със свредло около 8,5 мм, за да се разделят двете планки и да се смени тампона. Ако на някой от вас планките са разделени, значи интервенцията вече е била направена.
                      Благодаря ти много колега,нормално е и задните да са щамповани,предните ги разпробивах,явно и задните ще пробивам,благодаря ти още веднъж.
                      TIPO 2.0 91g.
                      PUNTO 1.2 04 g.
                      156 1.8 TS 00g

Comment

Ами като си убит що мърдаш и приказваш? Може би чакаш контролен изстрел от някой "автомонтьор" с голям чук и газов резак? Младежо, някога виждал ли си как се сваля в сервиз ръждясал болт или втулка на тампон? Как ти изгарят маншоните на задвижващите полувалове полуграмотни технически келеши на 18-19г.? Как ти накъсват и начупват всички пласмаси по колата дето и трепериш при всяко тропване в дупка? Как ти скъсват пробката на капака на картера който струва 400 лв и ти я замазват със силикон и след това пак тече? Как ти сменят свещите NGK с някакви noname? Как ти натягат единия лагер на колелото който струва 200 лв и след 100-150 км пак си при тях?
                        Да продължавам ли?
                        За финал най-фрапиращия случай блъсват ти колата при теста след смяната на амортисьори! И това в марков сервиз с претенции за добра практика!
                        От 20 години карам автомобил, а в началото и камион и съм имал 2 до тука. Всеки един от тях съм си поддържал почити сам с много четене и помощ от приятели! Така, че очаквай контролния изстрел тихо и кротко!

P.S. Не искам да обидя хората които си изкарват хляба чесно и почтенно с автомонтьорската професия! Между тях има компетентни, честни и съвестни, но за съжаление аз съм срещал само един или двама такива така, че... Нищо лично!
                        Няма проблем. аз също знам доста издънки на "майстори". За моя радост човекът, който ми ремонтира колите е ученик на баща ми, та лично не ми се е случвало нищо от този сорт. иначе евала, че имаш знанията и сръчността да се справяш в повечето случаи сам.
                        Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

Днес си смених тампоните.Разпробих с 13 мм. свредло,само щампованото отгоре,другото си го оставих за водачи между двете черупки.
                          TIPO 2.0 91g.
                          PUNTO 1.2 04 g.
                          156 1.8 TS 00g

Comment

някога виждал ли си как се сваля в сервиз ръждясал болт или втулка на тампон? Как ти изгарят маншоните на задвижващите полувалове полуграмотни технически келеши на 18-19г.? Как ти накъсват и начупват всички пласмаси по колата дето и трепериш при всяко тропване в дупка? Как ти скъсват пробката на капака на картера който струва 400 лв и ти я замазват със силикон и след това пак тече? Как ти сменят свещите NGK с някакви noname? Как ти натягат единия лагер на колелото който струва 200 лв и след 100-150 км пак си при тях?
                            Да продължавам ли?
                            Абсолютно подкрепям - имам ли възможноста и базата да си направя нещо сам, изобщо не се притеснявам да се поизцапам и поизмъча.......
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                            X